Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Φασολάδα βελουτέ

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 1 καρότο (σε ροδέλες)

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε χοντρές φέτες)

- 2 κλωνάρια σέλινο (ψιλοκομμένα)

- 1 πατάτα (σε κύβους)

- 3 ώριμες (ψιλοκομμένες) ντομάτες

- 1-2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες - 1-1+½ λίτρο νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό, και αδειάζουμε τα φασόλια για να μουλιάσουν. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και ετοιμάζουμε την φασολάδα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τα φασόλια για να βράσουν. Στο μισό χρόνο του μαγειρέματος, προσθέτουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Τότε, τα αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με το μπλέντερ ή με τον μύλο λαχανικών. Ξαναβάζουμε έπειτα τη σούπα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει δύο βράσεις.

Αν γίνει πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Σ’ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες του λουκάνικου για να τραγανίσουν. Σερβίρουμε την σούπα και μοιράζουμε σε κάθε πιάτο μία-δύο φέτες λουκάνικου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια φρέσκα - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) - 3 ντομάτε...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...