Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Προετοιμασία: 15’

Μαγείρεμα: 1:40’

Υλικά

1 κιλό φασόλια χάντρες

120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Φόρτωση άρθρων...