Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Φάβα με γλυκιά πάπρικα

Μαγειρική

Για 4 με 5 άτομα

Προετοιμασία:10'

Μαγείρεμα: 50’

Υλικά

450γρ. φάβα

1 κουταλάκια σούπας πάπρικα γλυκιά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό και τη βάζετε να βράσει μαζί με 5 νεροπότηρα κρύο νερό. Αφού πάρει βράση, ρίχνετε λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να βράσει μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα που θα ανακατέψετε με τη φάβα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την πάπρικα. Ανακατεύετε και το αφήνετε να βγάλει τα αρώματά της.

Βάζετε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρετε απαλά, μέχρι να πάρει ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε, φέρνετε τη σάλτσα δύο γύρους και την αποσύρετε από τη φωτιά.

Βάζετε τη φάβα πάλι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού και αφήνετε να πάρει βράση.

Τη βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, τη βάζετε σε πιατέλα και την πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...