Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Φάβα με χταποδάκι

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλά χταπόδι

- 1 συσκευασία φάβα

- 3 σκελίδες σκόρδο

- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- Λίγη μουστάρδα

- Λίγο μέλι

- Λίγο άσπρο ξίδι

- Ελαιόλαδο

- Φρέσκο δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

- Λίγη κάππαρη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε αναμμένο μάτι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι αλλά και τη φάβα να σοταριστεί. Ανακατεύουμε μέχρι η φάβα να γυαλίσει και να στεγνώσει η κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τη σκεπάσει, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια γερή βράση.

Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνει σαν μελωμένος πουρές. Όταν ετοιμαστεί, την αδειάζουμε από την κατσαρόλα σε μίξερ, την αλέθουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

2. Ρίχνουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, μπόλικο λάδι και ανάβουμε το μάτι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το φρέσκο δεντρολίβανο και στη συνέχεια ολόκληρο το χταπόδι. Αφήνουμε να βράσει λίγο με τα υπόλοιπα υλικά και το γυρίζουμε.

Προσθέτουμε το ξίδι και αφήνουμε αρκετή ώρα να βράσει το χταπόδι. Παράλληλα, σε μπολάκι, ανακατεύουμε λίγη μουστάρδα με μέλι και νερό και περιχύνουμε τη σάλτσα στο χταπόδι που βράζει. Αφήνουμε να πάρει τη γεύση της σάλτσας και όταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με τη φάβα και πασπαλίζουμε με λίγη κάππαρη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...