Τρίτη
23 Δεκεμβρίου 2025

Φαβοκεφτέδες

Μαγειρική
Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 45+ λεπτά

Υλικά

Για τη φάβα

- Μισό κιλό φάβα

- 1 ξερό κρεμμύδι (στα τέσσερα)

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Για τους κεφτέδες

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

- 200 γραμμάρια φρυγανιά

- 100 γραμμάρια αλεύρι

- 2 αυγά

- 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης

- Χυμός μισού λεμονιού

- Ελιές με πιπεριά

Εκτέλεση

  1. Σε χύτρα ταχύτητος, βράζουμε τη φάβα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο με κλειστό το καπάκι.

Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε με μίξερ, γουδί ή και πιρούνι.

  1. Προσθέτουμε στη φάβα όλα υλικά για τους κεφτέδες, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα ώσπου να δέσει η ζύμη.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες με τη φάβα.

Στο κέντρο μπήγουμε μια γεμιστή ελιά και βουτάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι, τηγανίζοντας τους έπειτα σε καυτό λάδι έως ότου χρυσίσουν, για 5-6 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Φόρτωση άρθρων...