Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Φιλέτα κοτόπουλου με μανιτάρια και φασκόμηλο

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

- 2 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 250 γραμμάρια απρομανίταρα σε λεπτές φέτες

- 1 ξερό μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 κουταλάκι σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

- ¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό

- ¼ φλιτζάνι τσαγιού κρασί Μαρσάλα

- ¼ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 1 κουτάλι σούπας αγελαδινό βούτυρο

- Αλάτι, πιπέρι

- Φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βουτάμε μέσα ένα-ένα τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε καλά. Τα τινάζουμε να φύγει η έξτρα ποσότητα αλευριού και τα βάζουμε σε πιατέλα. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα αλευρωμένα φιλέτα και τα αφήνουμε να σοταριστούν από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα.

Έπειτα, τα αφαιρούμε με τσιμπίδα και τα βάζουμε σε ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 20 περίπου λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

2. Στο ίδιο σκεύος που σοτάραμε τα φιλέτα, βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φασκόμηλο και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα γαρνίρουμε με φρέσκο φασκόμηλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαύρος πλακί σε αμπελόφυλλα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό γαύρος ή σαρδέλες - Μισό βαζάκι αμπελόφυλλα ή 10-15 φρέσκα - 3 πατάτες σε ροδέλες - 3 ντομ...

Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 5-6 μελιτζάνες φλάσκες - 3-4 κουταλάκια σούπας παρθένο ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδο (στο γουδί ή στον...

Ντοματόπιτα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί ή άλλο της αρεσκείας σας - 2-3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες - 1 τρι...

Φόρτωση άρθρων...