Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Γαρίδες γιουβέτσι

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 25'

Μαγείρεμα: 45'

Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
60ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
500 γραμμάρια Κριθαράκι Χονδρό
100ml κρασί λευκό
2 κονσέρβες Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα
½ ματσάκι εστραγκόν φρέσκο
1,5 λίτρο ζωμό γαρίδας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τις βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι και βράζετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και τον διατηρείτε καυτό.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Μόλις μαραθούν προσθέτετε το Κριθαράκι Χονδρό και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ανακατεύετε μέσα τα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τις γαρίδες, ο οποίος πρέπει να είναι καυτός για να μη σταματήσει ο βρασμός. Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζωμό, για 3-4 λεπτά.

Προτού βράσει το κριθαράκι προσθέτετε τις γαρίδες. Ανακατεύετε και το εστραγκόν και βράζετε για 2-3 λεπτά επιπλέον, μέχρι να χυλώσει ωραία το κριθαράκι. Δοκιμάζετε για αλάτι και προσθέτετε αν χρειαστεί.

Σερβίρετε αμέσως, όσο το φαγητό είναι σχετικά ζουμερό και χυλωμένο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...