Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Γαρίδες σε ντομάτα και ρούμι

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες)

- 2 σφηνοπότηρα ρούμι λευκό

- 500 γραμμάρια ντομάτα (περασμένη από τρίφτη)

- 3 κουταλάκια φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος) (περίπου 20 φύλλα)

- 1 κουταλάκι τζίντζερ

- 250 γραμμάρια τυρί χαλούμι

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)

- Πιπέρι (αλεσμένο)

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες, τις βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά, τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα κεφάλια και τις ουρές και με οδοντογλυφίδα βγάζουμε το σκούρο εντεράκι που τις διαπερνά. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε αρκετά μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις γαρίδες σε μεσαία φωτιά, για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Έπειτα, σβήνουμε με το ρούμι και προσθέτουμε τις ντομάτες, καλά περασμένες από τον τρίφτη (για πιο κόκκινο χρώμα στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ). Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πιπέρι, τζίντζερ, δυόσμο, περίπου 20 φυλλαράκια και στο τέλος το σκόρδο, καλά λιωμένο (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιγότερο).

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, αναδεύοντας αρκετά συχνά και προσέχοντας για τα υγρά.

2. Παράλληλα, κόβουμε το χαλούμι σε κυβάκια και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι για περίπου 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά έως ότου το τυρί πάρει ελαφρύ χρώμα. Λίγο πριν μελώσει η σάλτσα του φαγητού προσθέτουμε το χαλούμι, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε τις γαρίδες είτε σκέτες ή με συνοδεία ρυζιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Για 14+ κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γραμμαρίω...

Χταπόδι στην κατσαρόλα με ελιές

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια - καθαρισμένο χταπόδι - 1+½ φλιτζάνι ξίδι - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κρασοπό...