Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Μαγειρική

Για 6-7 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 140+΄

Υλικά

- 1 κοτόπουλο, 1½ με 2 κιλά - 200 γρ. κιμάς (χοιρινός-μοσχαρίσιος) - Συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα - 1-2 ξερά ψιλοκομ. κρεμμύδια - ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα - 1/3 φλιτζ. τσαγιού καβουρδισμένο κουκουνάρι - Ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί) - Μια χούφτα μαύρες σταφίδες - 6 βρασμένα χοντροκομ. κάστανα - ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ - 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κότας - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι - Χυμός από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα, ροδίζετε τον κιμά με τα συκωτάκια σε ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν μαραθεί, σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε για λίγο ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, αδειάζετε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τα κάστανα, μια χούφτα με σταφίδες και το ζωμό κότας. Μαγειρεύετε τη γέμιση έως ότου απορροφήσει όλα τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.

2. Αλατοπιπερώνετε καλά το εσωτερικό του κοτόπουλου και με κουτάλι βάζετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Έπειτα, ράβετε το άνοιγμα, δένετε καλά το κοτόπουλο, το αλείφετε με ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε γάστρα μαζί με την υπόλοιπη γέμιση, ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και λίγο νερό. Σκεπάζετε και ψήνετε για δύο περίπου ώρες στους 180 βαθμούς. Μετά τη πρώτη ώρα, τσεκάρετε για υγρά και αν χρειάζεται συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό. Επίσης, τακτικά περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...