Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Γεμιστό ψωμί

Μαγειρική
Για 2 μικρές φρατζόλες

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα)
Μαγείρεμα: 60+ λεπτά

Υλικά

- 800 γραμμάρια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά λιναρόσπορος
- 1 κουταλιά θυμάρι

Για τη γέμιση

- 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φέτες ψιλοκομμένο κασέρι
- 5 ψιλοκομμένα αγγουράκια (πίκλες)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

1. Σε μικρό ποτηράκι με χλιαρό νερό διαλύουμε τη μάγια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνουμε στην άκρη για λίγο το μείγμα ώσπου να φουσκώσει.

Σε μπολ, βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει και όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή, την οποία κατόπιν ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο.

2. Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα στρώνουμε στο ανοιγμένο φύλλο, το οποίο κλείνουμε σε ρολό, βάζοντας το μετά σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Πριν το ψήσουμε, το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου, και κατόπιν το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 60 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...