Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Γιουβαρλάκια καλοκαιρινά

Μαγειρική

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

- 1 αυγό

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Μισή ως ¾ κούπας ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)

- 2 -3 κουταλιές ελαιόλαδο για τον κιμά

- 1/3 με μισή κούπα ελαιόλαδο για την κατσαρόλα

- ¼ κούπας κρασί

- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες (να έχουμε ένα βαθύ πιάτο τριμμένη ντομάτα)

- 3-4 μέτριες πατάτες

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και πάνω του όλα τα υλικά του μείγματος (εκτός από τις πατάτες και τη ντομάτα). Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν και πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια στο μέγεθος μεγάλου κεφτέ.

2. Σε πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει (χωρίς να καπνίσει) τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια, κατά προτίμηση σε μία στρώση. Όταν αλλάξουν χρώμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και από την άλλη. Πρέπει να ξεκολλάνε μόνα τους από την κατσαρόλα και να μη διαλύονται. Όταν σοταριστούν και από την άλλη πλευρά, τα σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε και μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε έπειτα τις πατάτες κομμένες. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις αρχίσει το φαγητό να ξαναβράζει, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα για 10-15 λεπτά ώστε να μη φύγουν τα υγρά και να φουσκώσει το ρύζι. Έπειτα, την ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό.

Σ’ αυτή τη φάση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, να μην είναι έντονος ο βρασμός. Κουνάμε π την κατσαρόλα, πότε πότε και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους τα γιουβαρλάκια. Όταν ετοιμαστούν, περιμένουμε για λίγο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Φόρτωση άρθρων...