Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Γλώσσα τηγανητή με σπανάκι σοτέ

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15’

Χρόνος μαγειρέματος: 30'

Υλικά

4 γλώσσες (φιλέτο)
ξύσμα από 1 λεμόνι
1-2 λεμόνια, σε φέτες
λίγο αλεύρι
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Για το σπανάκι

500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φινόκιο, σε φέτες
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
1 ντομάτα ξεσποριασμένη, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε το σπανάκι: Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο, ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Ρίχνετε στο τηγάνι το σπανάκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του. Τότε ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το σπανάκι να βράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του τηγανιού.

Προσθέτετε τον περισσότερο άνηθο, ανακατεύετε για 3-4 λεπτά και αδειάζετε το σπανάκι σε σαλατιέρα.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού με το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Αλευρώνετε ελαφρά τα ψάρια τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τηγανίζετε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρετε τα ψάρια σε πιάτα, συνοδεύοντας με φέτες λεμονιού και μια δόση σπανάκι.

Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...