Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Γλυκιά μπομπότα σιροπιαστή με σταφίδες

Μαγειρική

Για 14 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 6-7 φλιτζάνια μπομποτάλευρο (καλαμποκάλευρο)

- 2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- 3 πορτοκάλια (από τα 2 παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό τους και το τρίτο, αφού το καθαρίσουμε, το κόβουμε κύβους και το προσθέτουμε στο χυλό)

- 5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- 2 βανίλιες

- Γλυκό κεράσι (ή βύσσινο ή σταφύλι) (για το γαρνίρισμα)

Για το σιρόπι

- 2 φλιτζάνια μέλι

- 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο με το λάδι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τις βανίλιες. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών αλλά και το κομμένο πορτοκάλι σε κύβους μαζί με το μπέικιν πάουντερ και χλιαρό νερό σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  2. Αδειάζετε το χυλό σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε το γλυκό σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όσο η μπομπότα ψήνεται, ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας σε κατσαρόλα το μέλι με το νερό για 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει οπ βρασμός.

Όταν το γλυκό ετοιμαστεί, το περιχύνετε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε γαρνιρισμένο με γλυκό κεράσι ή βύσσινο ή και σταφύλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Φόρτωση άρθρων...