Σαββάτο
06 Δεκεμβρίου 2025

Γρήγορη τυρόπιτα

Μαγειρική
1 μέτριο ταψί

Προετοιμασία: 10'

Μαγείρεμα: 50'

Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κιλό τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Kρατάτε 4 φύλλα στην άκρη. Με τα χέρια κόβετε τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομματάκια.

Απλώνετε τα κομμένα φύλλα σε ένα ταψάκι ταρτιέρα, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε τα τυριά με το γάλα σε ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα τα προψημένα φύλλα και ανακατεύετε ξανά.

Λαδώνετε τα δύο από τα τέσσερα φύλλα που κρατήσατε και τα απλώνετε σταυρωτά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση που ετοιμάσατε, φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα αλείφοντάς τα επίσης ένα ένα με ελαιόλαδο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...