Τετάρτη
24 Δεκεμβρίου 2025

Η υπερ-χωριάτικη σαλάτα φυσική ασπίδα στις κάθε μορφής ιώσεις

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Υλικά

150 γραμμάρια φέτα, σε κύβους

2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές, σε μέτρια κομμάτια

1 αγγούρι καθαρισμένο, σε ροδέλες

1 πιπεριά, σε καρεδάκια

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες

1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα)

2 κουταλάκια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι σούπας κάππαρη

1 κουταλάκι σούπας κρίταμο τουρσί

3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

5-6 ελιές πράσινες

5-6 ελιές μαύρες

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια ξίδι από λευκό κρασί

λίγη ρίγανη ξερή

7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια

αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά.

Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύετε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και ανακατεύετε.

Προσθέτετε την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάζετε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτετε κι αυτά στη σαλάτα.

Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το δυόσμο και λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ψαρόσουπα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά) - 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Φόρτωση άρθρων...