Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμαράκια στο τηγάνι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια (σε ροδέλες ή ολόκληρα, αναλόγως τα μεγέθη)

- 1 φλιτζάνι γάλα

- 1+½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

- Ξύσμα από 1 λεμόνι

- Αλάτι

- 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

- Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε λωρίδες, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε λεκάνη. Περιχύνετε με το γάλα και τα αφήνετε για 30 λεπτά τουλάχιστον να μαλακώσουν. Σε πλατύ ταψάκι, αδειάζετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύετε να πάνε παντού. Αλευρώνετε καλά τα καλαμαράκια και όπως είναι τα βάζετε σε σουρωτήρι. Όταν τελειώσετε με όλα, τινάζετε το σουρωτήρι να φύγει το περίσσιο αλεύρι και ραντίζετε με το ξίδι.

Βάζετε μπόλικο σπορέλαιο σε τηγάνι με καπάκι (ή καλύτερα, σε κατσαρόλα). Μόλις κάψει, ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια, σταδιακά, να τηγανιστούν. Για να ψηθούν καλά μέχρι και το εσωτερικό τους, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά.

Μόλις γίνουν τραγανά, τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα για να φύγει το περιττό λάδι. Ταιριάζουν τέλεια με χόρτα εποχής και πολύ λεμόνι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 1 φρέσκο κρεμμύδ...

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Φόρτωση άρθρων...