Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Καλαμαράκια κρασάτα

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια (σε ροδέλες)
- 1-2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2 πιπεριές (σε ροδέλες)
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι έως ότου χρυσίσει. Ρίχνουμε έπειτα τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πλύνει καλά με άφθονο νερό και τα έχουμε αφήσει σε σουρωτό σκεύος να στραγγίξουν καλά.

Όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε έπειτα τις ντομάτες, σε κυβάκια (αν θέλουμε, ρίχνούμε και λίγο πελτέ ντομάτας), τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα καλαμαράκια να σιγομαγειρευτούν και να μελώσει η σάλτσα τους. Ιδανικά τα σερβίρουμε με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Φόρτωση άρθρων...