Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Καλαμάρια γεμιστά με πιπεριά και γραβιέρα

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό καλαμαράκια (σχετικά μεγάλα) (καθαρισμένα)

Για τη γέμιση

- 2 ντομάτες (στα τέσσερα)

- Ψίχα από 2 λεμόνια

- 200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης

- 200 γραμμάρια ψίχα μουσκεμένου ψωμιού

- 150 γραμμάρια γραβιέρα σε κυβάκια

Για το ταψί

- 7-8 πατάτες (σε φέτες)

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 90-100 γραμμάρια μαραθόριζα (σε μικρά κυβάκια)

- 2 ντομάτες (στα τέσσερα), ψίχα από 1 λεμόνι

- 4 αστεράκια γλυκάνισο

- 1 φλιτζανάκι ζωμός κοτόπουλου (ή ανάλογο κύβο ζωμού)

- 5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλάκι βασιλικός (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, πολτοποιημένο σκόρδο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψάκι στους 180 βαθμούς μέχρι να μαραθούν (40’).

Ψήνουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης στους 180 βαθμούς στο φούρνο, αφαιρούμε το φλοιό τους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Βράζουμε τα κυβάκια μαραθόριζας σε ζεματιστό νερό (5’) και έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο και λίγη ζάχαρη για να καραμελώσουν.

Βάζουμε σε μπολ τις πιπεριές, το ψωμί, τις μισές ντομάτες, τα κυβάκια από την γραβιέρα, τα ποδαράκια από τα καλαμάρια (ψιλοκομμένα), το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

2. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες ντομάτες, τη μαραθόριζα, την ψίχα λεμονιού, το γλυκάνισο, λίγο ζωμό από κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε προσεκτικά τα καλαμαράκια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αν τα καλαμάρια βγάλουν υγρά, τα αδειάζουμε σε μικρό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Κουνέλι κρασάτο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο κουνέλι - Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ ...

Φόρτωση άρθρων...