Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί)

- ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ)

- Μισό κιλό ανάμεικτος κιμάς

- 1 ξερό κρεμμύδι

- Μισό κουτί σάλτσα ντομάτας τύπου Pumaro (και λίγο παραπάνω)

- 1 φύλλο δάφνης

- Λίγο ελαιόλαδο (για το τηγάνι)

- Αλάτι, πιπέρι

- Τριμμένη φρυγανιά

Για τη μπεσαμέλ

- 4 κούπες κρύο γάλα

- 5 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 αυγό

- 1 κουταλάκι σούπας Βιτάμ

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να πάρει ελαφρύ χρώμα. Μετά ρίχνουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις σκουρύνει ο κιμάς, ρίχνουμε τη σάλτσα, λίγο ακόμα αλατάκι και ξανά πιπέρι.

Βάζουμε και ένα φύλλο δάφνης, προσθέτουμε και μπόλικο ζεστό νερό, να καλυφθεί καλά ο κιμάς και αφήνουμε να μαγειρευτεί.

Αν δούμε να τελειώνουν τα υγρά, ανακατεύουμε και ξαναρίχνουμε λίγο ζεστό νεράκι. Περιμένοντας να ετοιμαστεί η γέμιση ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ.

2. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, αδειάζουμε το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να μην σβολιάσει το αλεύρι μας.

Στην συνέχεια, τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Αφού ετοιμαστεί η μπεσαμέλ, την κατεβάζουμε από τη φωτιά ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε τον κιμά και προσέχουμε να μη φύγει όλο το νεράκι του. Προσέχουμε ο κιμάς, όταν τον κατεβάσουμε από τη φωτιά να έχει μπόλικο ζουμάκι έτσι ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μας.

3. Σε πυρέξ, βάζουμε στον πάτο λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ. Μετά, παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια, χωρίς να τα βράσουμε και τα γεμίζουμε πάνω από το πυρέξ με τη γέμιση, βάζοντάς τα στη σειρά.

Όταν τελειώσουμε και στρώσουμε όλα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε από πάνω άφθονο κίτρινο τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μπεσαμέλ, προσέχοντας να πάει παντού και να καλύψει όλα τα κανελόνια.

Τελειώνουμε, πασπαλίζοντας μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι το φαγητό να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παστουρμαδόπιτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - Λίγο Βιτάμ (για το άλειμμα του ταψιού) - 15 φέτες παστουρμάς - 10 φέτες τυρί κα...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Γίγαντες με χταπόδι στο φούρνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό γίγαντες - 1 μέτριο, φρέσκο χταπόδι (ή κατεψυγμένο) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - 4-5 ...

Φόρτωση άρθρων...