Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Κανελόνια με μπριάμ

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 16-20 κανελόνια

- 2 μελιτζάνες φλάσκες

- 3-4 κολοκυθάκια

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 2 πιπεριές

- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός

- Μισό ψιλοκομμένο ματσάκι δυόσμου

- 3 ντομάτες αρκετά ώριμες

- Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

- 200 γραμμάρια τυρί φέτα (ή και φλοίδες κίτρινου τυριού)

- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: Κόβετε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι, με δυνατή φωτιά. Aνακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου και στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο, ψιλοκομμένα, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Μόλις κρυώσει το μπριάμ, προσθέτετε και την τριμμένη φρυγανιά. Παράλληλα, κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βράζετε σε κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό και εάν θέλετε μία πρέζα ζάχαρη, μέχρι να σχηματισθεί μια νερουλή σάλτσα.

2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μπριάμ χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Tα αραδιάζετε σε ταψί ή πυρέξ που τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που πρέπει να έχει αρκετά υγρά.

Eάν περισσέψει λίγη γέμιση, την ανακατεύετε μαζί με τη σάλτσα. Θρυμματίζετε τη φέτα (ή άλλο τυρί) πάνω από το φαγητό και φουρνίζετε για 1 ώρα. Καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Για 14+ κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γραμμαρίω...

Καλαμαράκια στο τηγάνι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια (σε ροδέλες ή ολόκληρα, αναλόγως τα μεγέθη) - 1 φλιτζάνι γάλα - 1+½ φλιτζάνι...

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...