Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κανόλι

Μαγειρική

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 150 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο

- 1 κουταλάκι σούπας κακάο

- 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη (και επιπλέον για πασπάλισμα)

- 25 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας

- 60 ml νερό

- 1 κουταλάκι σούπας κονιάκ

- 1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)

- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Για τη γέμιση

- 250 γραμμάρια τυρί ρικότα

- 60 γραμμάρια φρουί γλασέ

- 40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

- Ξύσμα από μισό λεμόνι

- 1 κουταλάκι σούπας σοκολάτα κουβερτούρα (τριμμένη)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, εκτός από το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνοντας στο τέλος σιγά-σιγά το νερό μέχρι να προκύψει μια αρκετά ελαστική ζύμη.

Στην συνεχεία, με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 εκατοστών και κόβουμε τετράγωνα 10Χ10 εκατοστών.

Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με το ελαφρώς χτυπημένο αυγό, έπειτα αλείφουμε τους μικρούς μεταλλικούς κυλίνδρους -που θα χρησιμοποιήσουμε σαν καλούπια- με βούτυρο (οι κύλινδροι αυτοί είναι ειδικοί για κανόλι και θα τους βρείτε είτε στην αγορά είτε θα τους παραγγείλετε μέσω ίντερνετ) και τυλίγουμε με τα τετράγωνα έναν-έναν τους μικρούς σωλήνες, πάντα διαγωνίως (ώστε να δώσουμε μήκος στο φύλλο) και κλείνουμε τη μία άκρη σχηματίζοντας χωνάκια.

Προσοχή, δεν πιέζουμε τη ζύμη πάνω στους κυλίνδρους γιατί μετά δεν θα βγαίνουν.

2. Σε ηλιέλαιο που καίει, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τους κυλίνδρους και τους τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πετύχουμε τραγανή ζύμη.

Έπειτα, τους αποσύρουμε με δαγκάνα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε προσεκτικά τα μεταλλικά φορμάκια και τα αφήνουμε σε συρμάτινη σχάρα.

3. Σε μπολ, λιώνουμε τη ρικότα με πιρούνι. Αναμειγνύουμε μαζί την άχνη, το φρουί γλασέ, το ξύσμα λεμονιού και τη σοκολάτα. Γεμίζουμε τα κανόλι χρησιμοποιώντας κορνέ (με το κουταλάκι θα είναι πολύ δύσκολο) και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και πασπαλίζουμε την κρέμα είτε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή με ότι άλλο μας αρέσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Φόρτωση άρθρων...