Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Καπαροσαλάτα

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια ξερή κάπαρη Τήνου
- 3 μεγάλες πατάτες
- Μισό σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 χούφτα ωμά καρύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου (κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο (παίρνει αρκετό)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι, ξίδι (προσοχή στο αλάτι)
- Λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη ημέρα ξαρμυρίζουμε την ξερή κάπαρη, αλλάζοντας της πολλά νερά. Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε έπειτα στο μπλέντερ όλα τα υλικά (αν είναι μικρό, τα χωρίζουμε σε ισόποσες δόσεις) , εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.

Ξεκινάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να αποκτήσει το μείγμα ωραία, απαλή υφή (ούτε αραιή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή).

Τέλος, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα το αλάτι, πιπέρι και το ξίδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια φρέσκα - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) - 3 ντομάτε...

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Φόρτωση άρθρων...