Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Κασόπιτα Ηπείρου

Μαγειρική

Για 12+ κομμάτια

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 60΄

Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 300 γρ. σκληρή φέτα

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια αλάτι

- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

- 4-5 ποτήρια νερό (ή όσο πάρει)

- Λίγο βούτυρο (για άλειμμα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μπολ, το αλεύρι, το αυγό, το νερό, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το νερό, το προσθέτουμε λίγο-λίγο και ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός, όχι πηχτός αλλά ούτε και πολύ νερουλός. Έπειτα, θρυμματίζουμε τη φέτα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα με τη ζύμη.

2. Βουτυρώνουμε σχολαστικά ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, περιχύνουμε την πίτα με ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς. Είναι απολαυστική και πάρα πολύ εύκολη στη δημιουργία της

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Φόρτωση άρθρων...