Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Κασόπιτα Ηπείρου

Μαγειρική

Για 12+ κομμάτια

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 60΄

Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 300 γρ. σκληρή φέτα

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια αλάτι

- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

- 4-5 ποτήρια νερό (ή όσο πάρει)

- Λίγο βούτυρο (για άλειμμα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μπολ, το αλεύρι, το αυγό, το νερό, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το νερό, το προσθέτουμε λίγο-λίγο και ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός, όχι πηχτός αλλά ούτε και πολύ νερουλός. Έπειτα, θρυμματίζουμε τη φέτα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα με τη ζύμη.

2. Βουτυρώνουμε σχολαστικά ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, περιχύνουμε την πίτα με ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς. Είναι απολαυστική και πάρα πολύ εύκολη στη δημιουργία της

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεμιστή γαλοπούλα

Για 8-10 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 200 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλη γαλοπούλα (περίπου 3 κιλά) Για την επάλειψη - 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο - 1 φλ...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Ζυμαρικά με καλαμάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα) - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί κον...

Φόρτωση άρθρων...