Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Κατσικάκι με καλοκαιρινά βλίτα

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι γάλακτος, σε μέτριες μερίδες
2 κιλά βλίτα καθαρισμένα, πλυμένα καλά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και, όταν κάψει, βάζετε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού, αλατίζετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθεί για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε τα χόρτα.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε πέντε έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 - 4 λεπτά.

Προσθέτετε τα χόρτα, αλατίζετε και αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας συχνά, για 5 - 6 λεπτά.

Ρίχνετε τα χόρτα στο μισοψημένο κρέας μαζί με το ζουμί τους και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν έχει μαλακώσει το κρέας, λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Φόρτωση άρθρων...