Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Καβουροκροκέτες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια καβουρόψυχα

- Μισό φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο)

- Μισό φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (κομμένο)

- 3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

- 2 μεσαία αυγά

- 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα

- Μισό κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν

- 2 κουταλάκια σούπας μείγμα μπαχαρικών για θαλασσινά

- Μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

- 1 κουταλάκι σούπας χυμός λεμονιού

- 3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 4 κουταλάκια σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα

- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα

- 2 κουταλάκια πάστα από λιαστή ντομάτα

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη), αλάτι, πιπέρι

- Μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες σε μεγάλο μπολ, με ένα φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά μόνο. Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε κροκέτες οκτώ εκατοστών περίπου.

Έπειτα τις πανάρουμε σε όλες τις επιφάνειες τους στην υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν καλά εξωτερικά.

Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε δυνατή φωτιά, με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, για 6 με 8 λεπτά ανά πλευρά, έως ότου πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα και υφή αρκετά τραγανή.

Εναλλακτικά, τις ψήνουμε στο φούρνο, στο γκριλ, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην αρπάξουν πολύ εξωτερικά. Τέλος, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Μελιτζάνες της στάνης

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες - 1 φλιτζάνι αλεύρι - 5 αυγά - 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο - 2 φλι...

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά - 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ...

Φόρτωση άρθρων...