Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για τις μελιτζάνες)

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (ή δύο μικρές)

- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- 3-4 κουταλάκια σούπας τριμμένη φρυγανιά

- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

- 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι

- Λίγη ρίγανη

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

- 400 γραμμάρια τριμμένη ώριμη ντομάτα

- 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 1 κουταλάκι ζάχαρη

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους και τους βάζετε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.

Στη συνέχεια, τους σουρώνετε, τους στεγνώνετε πολύ καλά και τους τηγανίζετε ελαφρά στο λάδι. Βάζετε το κιμά σε μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Πλάθετε το μείγμα με τα χέρια σαν πιτάκι, το γεμίζετε με ένα κομματάκι μελιτζάνα και το κλείνετε, φτιάχνοντας έναν μεγάλο κεφτέ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και κρατάτε τους κεφτέδες στην άκρη.

2. Φτιάχνετε κόκκινη σάλτσα με την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και βούτυρο. Όταν μελώσει, ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και αφού πάρουν δύο βράσεις για 4 λεπτά περίπου, τα σερβίρετε μαζί με τηγανιτές πατάτες ή άσπρο ρύζι.