Τετάρτη
27 Οκτωβρίου 2021

Κέικ με ροδάκινα

Μαγειρική

Για φόρμα 26 εκατοστά

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 250 γραμμάρια ζάχαρη

- 4 αυγά

- 250 ml γάλα

- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 βανίλια

- 280-300 γραμμάρια αλεύρι

- 2-3 φρέσκα ροδάκινα

- Ζάχαρη άχνη ή σαντιγί (για γαρνίρισμα)

- Βούτυρο (για το άλειμμα)

Εκτέλεση

1. Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το γάλα και μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Συνεχίζουμε το απαλό πλέον χτύπημα έως ότου δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη για κέικ.

2. Απλώνουμε στη τη μισή ποσότητα της ζύμης σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκατοστών, ντυμένη με λαδόκολλα ή βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι στον πάτο και τα τοιχώματα.

Κόβουμε σε φέτες ροδάκινα, τα τοποθετούμε σε σειρά, κυκλικά, πάνω στη ζύμη, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Τελειώνουμε, τοποθετώντας στην επιφάνεια του κέικ τα υπόλοιπα ροδάκινα σε φέτες, πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 70-80 λεπτά (καλό είναι να σκεπάσουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μη μας αρπάξουν τα φρούτα).

Σερβίρουμε το κέικ με πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη ή κάνοντας ροζέτες με φυτική σαντιγί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Μπακαλιάρος ογκρατέν

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800-900 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου (ή και ανακατεμένα με γλώσσα, γαλέο κ.ά.) - 2 πράσα, κομμένα (το λ...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...