Για φόρμα 26 εκατοστά

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 250 γραμμάρια ζάχαρη

- 4 αυγά

- 250 ml γάλα

- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 βανίλια

- 280-300 γραμμάρια αλεύρι

- 2-3 φρέσκα ροδάκινα

- Ζάχαρη άχνη ή σαντιγί (για γαρνίρισμα)

- Βούτυρο (για το άλειμμα)

Εκτέλεση

1. Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το γάλα και μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Συνεχίζουμε το απαλό πλέον χτύπημα έως ότου δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη για κέικ.

2. Απλώνουμε στη τη μισή ποσότητα της ζύμης σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκατοστών, ντυμένη με λαδόκολλα ή βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι στον πάτο και τα τοιχώματα.

Κόβουμε σε φέτες ροδάκινα, τα τοποθετούμε σε σειρά, κυκλικά, πάνω στη ζύμη, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Τελειώνουμε, τοποθετώντας στην επιφάνεια του κέικ τα υπόλοιπα ροδάκινα σε φέτες, πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 70-80 λεπτά (καλό είναι να σκεπάσουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μη μας αρπάξουν τα φρούτα).

Σερβίρουμε το κέικ με πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη ή κάνοντας ροζέτες με φυτική σαντιγί.