Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κέικ μπανάνας με σοκολάτα

Μαγειρική

Για 10 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (και ελάχιστο επιπλέον)

- 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ

- 125 γραμμάρια βούτυρο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 4 μέτριες μπανάνες (όχι πολύ ώριμες)

- 2 μεγάλα αυγά

- 1 βανίλια

- 1 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα (σταγόνες ή μικρά κομμάτια κουβερτούρας)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα αφράτο.

Προσθέτουμε κατόπιν τα αυγά, ένα-ένα και το αλεύρι λίγο–λίγο, αφού πρώτα το ανακατέψουμε με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Τα χτυπάμε όλα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σταματάμε έπειτα το μίξερ, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με σπάτουλα ή κουτάλι ανακατεύουμε για να πάει παντού.

2. Σε μακρόστενη φόρμα που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει σχολαστικά αδειάζουμε τη ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Όταν φουσκώσει και ψηθεί το εσωτερικό του είναι έτοιμο. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει προτού το κόψουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Υλικά - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ...

Φόρτωση άρθρων...