Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κοκκινιστό κοτόπουλο με κους κους

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 100+ λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες

- 1 μικρό κρεμμύδι σε καρέ

- 1 πιπεριά σε καρέ

- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 3 ποτήρια νερού κους κους Λήμνου

- 2 ντομάτες Λήμνου ψιλοκομμένες

- 2 κουταλιές πελτές ντομάτας

- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

- 1/3 του μικρού κουταλιού πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, αφαιρούμε τα υπολείμματα των φτερών και στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί. Σε τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ροδίζοντας τα από όλες τις μεριές σε χαμηλή φωτιά.

Σε κατσαρόλα πλασωτέ, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, τσιγαρίζοντας καλά, μέχρι να κιτρινίσουν. Προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι για να βγάλουν τα ζουμιά και τα αρώματα τους. Έπειτα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για τρία λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί, ψηλώνοντας τη φωτιά και τοποθετούμε το καπάκι στο σκεύος για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 90 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό!

2. Αφού περάσει η ώρα και έχει βράσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κους κους και λίγο αλάτι ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει. Το μαγείρεμα θα συνεχιστεί για περίπου 20 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε το κους κους και αφότου έχει βράσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σε ηρεμία το φαγητό για 15 λεπτά τουλάχιστον για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο προσθέτοντας το κοτόπουλο στη μέση και γύρω από αυτό βάζουμε το κους κους. Τρίβουμε λίγο τυρί κασκαβάλι Λήμνου για γαρνίρισμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...