Κυριακή
14 Δεκεμβρίου 2025

Κοκκινιστό κουνουπίδι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κουνουπίδι (σε φουντίτσες)

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 κουταλάκι σούπας κόλιανδρο (σκόνη)

- Αλάτι, πιπέρι

- 250 γραμμάρια ντομάτα (τριμμένη)

- 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις φουντίτσες του κουνουπιδιού σε όλες τις πλευρές τους και βγάλτε τις με τσιμπίδα. Πριν τις χρησιμοποιήσετε αφήστε τις για λίγη ώρα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το πολύ λάδι.

2. Στο ίδιο σκεύος και με το λάδι που σοτάρατε το κουνουπίδι ετοιμάστε τη σάλτσα ρίχνοντας το τριμμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον πελτέ, το κόλιανδρο και αλατοπιπερώστε. Σιγοβράζετε έως ότου δέσει και μελώσει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτετε το κουνουπίδι, αφήνοντας το να τραβήξει τις γεύσεις και τα αρώματα για άλλα 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τυρόπιτα Ευρυτανίας

Για ταψί 38 εκατoστών Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες - Μισό κουταλάκι αλάτι - Μισό κουταλάκι ζ...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Φόρτωση άρθρων...