Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Κόκορας πρωτογιάχνι

Μαγειρική

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 50+΄

Υλικά

- 1 κόκορας (σε 4-5 μερίδες) - 4-5 ψιλοκομ. σκελίδες σκόρδου - 1 φλιτζ. σούπας ελαιόλαδο - 1 κιλό τριμ. ώριμες ντομάτες - 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

- 1 κουτ. σούπας μέλι - Ρίγανη, κανέλα (ξυλαράκι) - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο πάτο μεγάλης κατσαρόλας σκεπάζοντας το με νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τον πελτέ και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κουταλιά με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα.

Αν ο κόκορας είναι φρέσκος και από χωριό, οπωσδήποτε θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο βράσιμο (σίγουρα πάνω από 1 ώρα) ώσπου να μαλακώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Φόρτωση άρθρων...