Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Κόκορας πρωτογιάχνι

Μαγειρική

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 50+΄

Υλικά

- 1 κόκορας (σε 4-5 μερίδες) - 4-5 ψιλοκομ. σκελίδες σκόρδου - 1 φλιτζ. σούπας ελαιόλαδο - 1 κιλό τριμ. ώριμες ντομάτες - 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

- 1 κουτ. σούπας μέλι - Ρίγανη, κανέλα (ξυλαράκι) - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο πάτο μεγάλης κατσαρόλας σκεπάζοντας το με νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τον πελτέ και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κουταλιά με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα.

Αν ο κόκορας είναι φρέσκος και από χωριό, οπωσδήποτε θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο βράσιμο (σίγουρα πάνω από 1 ώρα) ώσπου να μαλακώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με καλαμάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα) - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί κον...

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Φόρτωση άρθρων...