Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κολοκυθοκεφτέδες

Μαγειρική

Για 25+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 5 μεγάλα κολοκυθάκια

- Μισό κιλό σκληρή φέτα

- 4 αυγά

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

(3-4 φλιτζάνι τσαγιού)

- Μισό κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (όσο θέλουμε)

- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν αφού τα στύψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε (τα κολοκύθια βγάζουν πολύ νερό).

Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, αφού τρίψουμε τη φέτα με το χέρι μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τους κεφτέδες και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τούς γυρίζουμε με την βοήθεια δύο πιρουνιών και από την άλλη.

Όταν ετοιμαστού ντους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για ν' απορροφηθεί όλο το λάδι και τους σερβίρουμε σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σουτζουκάκια με μελιτζάνες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά Για τα σουτζουκάκια - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 1 κουταλάκι αλά...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά - 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ...

Φόρτωση άρθρων...