Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κορμός τσίζκεϊκ με φράουλες

Για 8-10 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή ψυγείου)

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

- 5-6 αυγά

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

- Άρωμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)

- Βούτυρο και χαρτί ψησίματος (για το ταψί)

Για τη γέμιση

- 220 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

- 5 κουταλάκια σούπας ζάχαρη άχνη

- Ξύσμα 1 λεμονιού

- 1 βανίλια

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκιες φράουλες (πλυμένες, καθαρισμένες, κομμένες)

- Φρέσκες φράουλες (πλυμένες, καθαρισμένες) (για τη διακόσμηση)

- Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών και σε πιατάκι αδειάζουμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε στους κρόκους τη ζάχαρη (κρατάμε 2-3 κουταλιές για τη μαρέγκα) και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Όταν τελειώσουμε, την ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα και με κίνηση από πάνω προς τα κάτω και όχι κυκλική.

Προσθέτουμε έπειτα τη βανίλια ή το ξύσμα και στο τέλος, λίγο-λίγο (να πέφτει σαν βροχή), το αλεύρι αναμεμειγμένο και κοσκινισμένο καλά με το μπέικιν. Συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα έως ότου ενσωματωθεί το αλεύρι και έχει δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψί διαμέτρου 20Χ30 εκατομμύρια, που έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και είναι ελαφρά λαδωμένο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 25-30 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί, το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει, τοποθετούμε πάνω του μια βαμβακερή πετσέτα και το τυλίγουμε σε ρολό, μαζί με το ύφασμα, αφήνοντας να κρυώσει εντελώς.

3. Όσο ψήνουμε το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Όταν αφρατέψει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει καλά. 4. Ξεδιπλώνουμε με προσοχή το παντεσπάνι στον πάγκο της κουζίνας μαζί με την πετσέτα.

Απλώνουμε στην επιφάνεια του τις φράουλες, έπειτα τη γέμιση και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό, πάλι με προσοχή, αφαιρώντας προσεκτικά την πετσέτα (καθώς τυλίγουμε). Όταν τελειώσουμε, ακουμπάμε το ρολό σε πιατέλα, με την ένωση από κάτω, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες. Πριν σερβίρουμε, απαραίτητο είναι να αφήσουμε τον κορμό στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Φόρτωση άρθρων...