Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Κοτομπιφτέκια με μάραθο και δυόσμο

Για 8 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος)

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

- 1 αυγό

- ¼ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος

- ¼ μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

- 1 κουταλάκι σούπας ξίδι μπαλσάμικο

- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα καπνιστή

- 2 κουταλάκια σούπας φρυγανιά, τριμμένη - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.

Πλάθετε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνετε στο ταψί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά με σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Φόρτωση άρθρων...