Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κοτοπατατόσουπα βελουτέ

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 700-750 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 κύβος ζωμός κότας (ψυγείου)
- 1 λίτρο νερό
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (επιπλέον)
- Αλάτι, πιπέρι
- 200 ml τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Xυμός από 1 λεμόνι
- Κρουτόνς

Εκτέλεση

1. Κόβω τις πατάτες και τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζω στη κατσαρόλα το 1 λίτρο νερό, το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι και αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται.

Προσθέτω κατόπιν τον κύβο ζωμού, ένα φλιτζανάκι λάδι, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί με το καπάκι για 40 περίπου λεπτά. Έπειτα, το αποσύρω από την φωτιά και αφήνω να χλιάνει.

2. Βάζω στο μπλέντερ τα λαχανικά και το κοτόπουλο, χωρίς πέτσες και κόκκαλα και με δύο κουταλιές λάδι. Αρχίζω να προσθέτω τον ζωμό από την κατσαρόλα μέχρι να πετύχω -χτυπώντας τα υλικά- τη κρεμώδη υφή που θέλω (περίπου 1½ φλιτζάνι).

Μεταφέρω το περιεχόμενο του μπλέντερ σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στο τέλος, ρίχνω τον χυμό του λεμονιού. Αφήνω την σούπα να πάρει μια-δυο βράσεις ακόμα και αποσύρω από την φωτιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φόρτωση άρθρων...