Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με μελιτζάνες

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο

- 4 μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες)

- Χυμός ντομάτας

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 1 μεσαίο

- 1 μεγάλο καρότο

- Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη

- Σκόρδο σε σκόνη

- Ελαιόλαδο

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Τυρί φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι, το μισό καρότο, σε φέτες και τις πιπεριές, χοντροκομμένες, πάντα σε βαθύ τηγάνι.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη (φρέσκια ή του εμπορίου) και το χυμό ντομάτας, σε τόση ποσότητα όση απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο, χωρίς όμως να μας λιώσει.

2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέγεθος μπουκιάς και τις τηγανίζουμε ελαφρά, σε λίγο ελαιόλαδο. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτό και τις αφήνουμε εκεί ώστε να φύγει εντελώς το τηγανιτό λάδι.

Σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το δεύτερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και το άλλο μισό καρότο, σε φέτες, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και στη συνέχεια ρίχνουμε ντοματοχυμό, σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει μια νόστιμη σάλτσα με μελιτζάνες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, λίγη χοντροκομμένη φέτα και αφήνουμε τη γέμιση να πάρει μία βράση (να μη λιώσουν οι μελιτζάνες).

3. Σε πυρέξ, αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μεγάλα χοντροκομμένα κομμάτια φέτας και ψήνουμε για λίγο στο φούρνο, όσο χρειάζεται για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να λιώσει το τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 1 φρέσκο κρεμμύδ...

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Φόρτωση άρθρων...