Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Κοτόπουλο με πετιμέζι και χυμό πορτοκαλιού

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 60΄

Υλικά

- 4-5 μπούτια κοτόπουλου (μερίδες) - 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού - 1 φλούδα από πορτοκάλι - 4-5 κουτ. σούπας πετιμέζι (της αγοράς) - ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει) - 1-2 ξερά κρεμμύδια (σε φετούλες) - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα (της αρεσκείας μας) - Κόκκοι μπαχαριού (2-3 πρέζες), πιπέρι, αλάτι - ½ φλιτζάνι ζεστός ζωμός κότας (ή ζεστό νερό)

Εκτέλεση

1. Σε πυρέξ-κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο, ροδίζουμε ελαφρά και στις δύο πλευρές τους τα μπούτια του κοτόπουλου, έχοντας ήδη σοτάρει το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.

Παράλληλα, σε μπολ αδειάζουμε την πορτοκαλάδα, το πετιμέζι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μείγμα το ροδισμένο κοτόπουλο.

Προσθέτουμε έπειτα το νερό (ή το ζωμό κότας), τη φλούδα του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά.
Χαμηλώνουμε μετά στους 150 βαθμούς τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κοτόπουλο, ενώ προς το τέλος αφαιρούμε και το αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε τα μπούτια μας με ρύζι ή και με πατάτες φούρνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φόρτωση άρθρων...