Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κουνέλι στιφάδο στη γάστρα

Μαγειρική

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 140+΄

Υλικά

1 κουνέλι σε μερίδες (περίπου 2 κιλά) - 4 κιλά ξερά στρογγυλά κρεμμύδια (τύπου κοκκάρι) - 2 σκελ. σκόρδο (σε φετούλες) - 3-4 φύλλα δάφνης - Αλάτι, πιπέρι - ½ κουταλάκι κύμινο - ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι - 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας - 1 κουτί ντομάτες κονκασέ - Ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα - ½ κιλό κόκκινο κρασί - Λίγο μπαχάρι - 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο - 2 σκελ. σκόρδο (πατημένες)

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ, πλένουμε καλά τα κομμάτια από το κουνέλι και τα βάζουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα κλωναράκια δεντρολίβανου, τα δαφνόφυλλά, το μπαχάρι, τα σκορδάκια, καλά πατημένα, αδειάζουμε το κρασί, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για να «σφίξει» και να πάνε παντού στο κρέας του κουνελιού τα αρώματα και οι γεύσεις της μαρινάδας. Την επόμενη μέρα, το βγάζουμε από το ψυγείο και από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

2. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια και όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στρώνουμε σε μεγάλη γάστρα. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε και το στραγγισμένο κουνέλι, απ’ όλες τις πλευρές του, μέχρι να κοκκινίσει. Όταν είναι έτοιμο, το απλώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια στη γάστρα. Προσθέτουμε στο φαγητό αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας που έχουμε –όμως- διαλύσει στο ½ φλιτζάνι ξύδι. Τέλος, περιχύνουμε με τις ντομάτες από το κονκασέ, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 2 με 2½ ώρες. Το φαγητό με τον τρόπο αυτό θα σας βγει λουκούμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Φόρτωση άρθρων...