Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια ζυμαρικά, μεγάλα κοχύλια
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- 125 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 αυγό
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Ξύσμα μισού λεμονιού (ακέρωτου)
- 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- Αλατοπίπερο
- Ελαιόλαδο
- Σάλτα ντομάτας (όσο πάρει)
- Κουκουνάρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Όταν ετοιμαστούν, τα στραγγίζετε πολύ καλά και τα αφήνετε στην άκρη για να ετοιμάσετε τη γέμιση.

2. Σε φαρδιά κατσαρόλα με νερό ως τη μέση, βάζετε το μισό κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο. Σκεπάζετε με το καπάκι του σκεύους και ζεματάτε το σπανάκι σε χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα να μαραθεί.

Έπειτα, το βάζετε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά και μόλις στραγγίξει το απλώνετε σε λεκανίτσα. Εκεί, προσθέτετε 125 γραμμάρια τριμμένου ανθότυρου και ανακατεύετε, ρίχνοντας και το ένα χτυπημένο αυγό.

Προσθέτετε στη συνέχεια λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ξύσμα μισού λεμονιού και 25 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια να ομογενοποιηθούν ελαφρά τα υλικά και αλατοπιπερώνετε (προσέξτε στο αλάτι γιατί η κεφαλογραβιέρα είναι από μόνη της αλμυρή).

3. Απλώνετε στη βάση ενός πυρέξ το ένα βάζο έτοιμης, προσθέτοντας αν χρειάζεται και λίγο νεράκι. Γεμίζετε έπειτα ένα-ένα τα κοχύλια με το μείγμα σπανακιού και τα τοποθετείτε, το ένα δίπλα στο άλλο, στριμωγμένα, στο πυρέξ. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, περιχύνετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 25 γραμμάρια κεφαλογραβιέρας και με το κουκουνάρι.

Ψήνετε τα γεμιστά κοχύλια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά, έως ότου ροδίσουν και λιώσει το τυρί (ελέγχετε όμως τακτικά για υγρά).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) ...

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Φόρτωση άρθρων...