Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κρέπες δίχρωμες γλυκές

Μαγειρική

Για 6-7 κομμάτια

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 3 ποτήρια γάλα

- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια σούπας κακάο

- 3 αυγά

- 2-3 κουταλάκια σούπας Βιτάμ

- 1 πρέζα αλάτι

- 1 βανίλια

- Μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

- Πραλίνα φουντουκιού με κακάο και γάλα (τύπου Merenda) - Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα) - Σιρόπι σοκολάτας (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη της κρέπας: Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Όταν ετοιμαστεί ο χυλός, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα, βάζουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι ή το ειδικό σκεύος για κρέπες και το περνάμε μια φορά με το λαδάκι. Ρίχνουμε μια ποσότητα από το καφέ μείγμα, κυκλικά, δίνοντας το σχέδιο που επιθυμούμε. Αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα να δέσει και έπειτα προσθέτουμε την άσπρη ζύμη στο κέντρο, απλώνοντας την παντού.

Περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει η κρέπα από το σκεύος και τη γυρίζουμε και από την άλλη μεριά. Γεμίζουμε την κρέπα με ποσότητα πραλίνας φουντουκιού από τη πλευρά που δεν έχει το σχέδιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Υλικά - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Φόρτωση άρθρων...