Για 6-7 κομμάτια

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 3 ποτήρια γάλα

- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια σούπας κακάο

- 3 αυγά

- 2-3 κουταλάκια σούπας Βιτάμ

- 1 πρέζα αλάτι

- 1 βανίλια

- Μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

- Πραλίνα φουντουκιού με κακάο και γάλα (τύπου Merenda) - Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα) - Σιρόπι σοκολάτας (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη της κρέπας: Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Όταν ετοιμαστεί ο χυλός, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα, βάζουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι ή το ειδικό σκεύος για κρέπες και το περνάμε μια φορά με το λαδάκι. Ρίχνουμε μια ποσότητα από το καφέ μείγμα, κυκλικά, δίνοντας το σχέδιο που επιθυμούμε. Αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα να δέσει και έπειτα προσθέτουμε την άσπρη ζύμη στο κέντρο, απλώνοντας την παντού.

Περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει η κρέπα από το σκεύος και τη γυρίζουμε και από την άλλη μεριά. Γεμίζουμε την κρέπα με ποσότητα πραλίνας φουντουκιού από τη πλευρά που δεν έχει το σχέδιο.