Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Κριθαρότο με γαρίδες

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Υλικά

½ κιλό γαρίδες
300 γραμμάρια κριθαράκι
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκια γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τις γαρίδες σε νερό και τις καθαρίζετε.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιάτο.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες, 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Ρίχνετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αφήνετε το κριθαράκι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό).

Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Φόρτωση άρθρων...