Τρίτη
24 Μαΐου 2022

Κριθαρότο με θαλασσινά

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια κριθαράκι

- 10-12 γαρίδες

- 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια)

- 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά στραγγισμένη)

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 ντομάτα (κομμένη καρέ)

- 2 κουταλάκια σούπας πελτές ντομάτας

- 2-3 κούπες ζωμός θαλασσινών

- Λίγο ούζο με γλυκάνισο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε μπαστουνάκια. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα καλαμάρια, τα μύδια και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε έπειτα τα θαλασσινά από το τηγάνι και σοτάρουμε μέσα στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σβήνουμε με το ούζο.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά και αφήνοντας το να απορροφά τον ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο. Θα χρειαστεί περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε πάλι μέσα τα θαλασσινά, αλάτι και πιπέρι. Αφού κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα - 1 κιλό άγρια χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κο...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...