Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κριτσίνια τυριού με μυρωδικά

Μαγειρική

Για 25+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια (4 φλιτζάνια τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

- 2 κουταλάκια σούπας ζεστό γάλα

- 25 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) μαλακό βούτυρο

- 30 γραμμάρια ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρόκα, βασιλικός, μαϊντανός)

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 50 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι τσαγιού) τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

- 200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) νερό

Εκτέλεση

1. Βάζετε την ξηρή μαγιά σε δύο κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε για 15 λεπτά να φουσκώσει. Στη συνέχεια, αδειάζετε και αναμειγνύετε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνετε το μείγμα για δέκα λεπτά και προσθέτετε λίγο γάλα ή αλεύρι, αν χρειαστεί ώστε να πετύχετε την κατάλληλη υφή της ζύμης. Καλύπτετε έπειτα το μπολ με ένα υγρό πανί και το αφήνετε μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.

2. Τοποθετείτε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, την κόβετε σε λωρίδες (όχι πολύ λεπτές) και τις στρίβετε σαν πλεξούδες. Τις τοποθετείτε κατόπιν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν το γνωστό λαχταριστό τους χρώμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Φόρτωση άρθρων...