Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες

Μαγειρική
Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 60'

Υλικά

6 πατάτες, σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κουταλάκι σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
4 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι σούπας μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 ντομάτες, σε φέτες
4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα της ρίγανης, το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύετε και τα βάζετε σε ένα ταψί, κάτω τις πατάτες και από πάνω τα μπουτάκια.

Βάζετε από μια φέτα ντομάτα σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και μετά το σέλινο.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και ένα ποτήρι νερό.

Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και λαδολέμονο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φόρτωση άρθρων...