Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα φράουλας

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 30’

Υλικά

500 γραμμάρια σπαγγέτι
500 γραμμάρια φράουλες, κομμένες στη μέση
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουταλάκια σούπας ξίδι βαλσαμικό
8 κόκκους πιπέρι μαύρο
6 κόκκους μπαχάρι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε τις φράουλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού.

Αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες (περίπου 15 λεπτά). Ραντίζετε με το ξίδι και αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.

Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.

Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Ζυμαρικά με καλαμάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα) - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί κον...

Φόρτωση άρθρων...