Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Λουκουμάδες της θάλασσας

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 450 ml ζωμός θαλασσινών ή νερό

- ¾ από το φακελάκι μαγιάς (ξηρή)

- 1 καλαμάρι κομμένο σε μικρούς κύβους

- 300 γραμμάρια μύδια κομμένα κομματάκια

- 7-8 μεγάλες γαρίδες κομμένες κομματάκια

- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Λίγο ούζο με γλυκάνισο

- Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα μύδια, το καλαμάρι τη γαρίδα και την πιπεριά, σε δυνατή φωτιά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε το μαϊντανό.

Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και μετά αποσύρουμε (κρατάμε λίγο σοταρισμένο μαϊντανό για το τέλος ή σοτάρουμε ακόμα λίγο).

Αν δεν έχουμε ζωμό θαλασσινών, μπορούμε να βράσουμε σε νερό τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες για 20 λεπτά, να περάσουμε το ζωμό από σήτα και να τον χρησιμοποιήσουμε.

Έτσι, διαλύουμε στο χλιαρό ζωμό τη μαγιά. Αφού αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα τα υλικά από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη μας.

Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και αφού έχει κάψει καλά, απλά με δύο κουτάλια παίρνουμε με το ένα λίγο από το μείγμα ζύμης και με το άλλο το σπρώχνουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε με λίγο τζατζίκι η ταραμά!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...