Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Μάφιν ομελέτας με φέτα

Μαγειρική
Μερίδες: 2

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 40΄

Υλικά για 4 μάφιν

Ελαιόλαδο για τα φορμάκια
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
6 μεγάλα αυγά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κόκκινη τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
125 γραμμάρια καλαμπόκι
40 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι με φορμάκια για μάφιν. Στύβουμε καλά το κολοκύθι να φύγουν τα περιττά υγρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με το κολοκύθι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά μας και τον μαϊντανό. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, και τρίβουμε τη φέτα μοιάζοντάς τη σε όλα τα μάφιν.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ψηθούν

Μπορείτε να σερβίρετε με σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεμιστή γαλοπούλα

Για 8-10 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 200 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλη γαλοπούλα (περίπου 3 κιλά) Για την επάλειψη - 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο - 1 φλ...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...