Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Μαγειρίτσα σούπα

Μαγειρική

Για 6 με 8 άτομα

Προετοιμασία: 45'

Μαγείρεμα: 1:15’

Υλικά

Για τη μαγειρίτσα

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σούπας βούτυρο γάλακτος

1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ

10-12 φλιτζάνια ζωμό κρέατος

Για το αβγολέμονο

3 αβγά, τους κρόκους

3 λεμόνια, το χυμό

1 κουταλάκι σούπας κορν φλάουρ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τη συκωταριά μαζί με τα πνευμόνια και τα γλυκάδια και τα ζεματάτε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ψιλοκόβετε με το ψαλίδι της κουζίνας σε πολύ μικρά κομματάκια, στο μέγεθος ζαριού.

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς για 15 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το μαρουλάκι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζετε για 40 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ρύζι περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά. Δοκιμάζετε το αλάτι.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιών και το κορν φλάουρ. Ρίχνετε λίγο λίγο ζεστό ζουμάκι από το φαγητό, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη συνεχώς. Προσθέτετε το μίγμα στη μαγειρίτσα, ανακινείτε την κατσαρόλα και βράζετε 2-3 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τη σούπα πολύ ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο άνηθο και μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...